Tekniikka kehittyy – kehittykö toimintasi sen mukana?

Viimeiset vuosikymmenet ovat olleet hyvin kiivastahtisia tietotekniikan kehityksen osalta. Tällä kehityksellä on ollut myös merkittävä vaikutus jokaisen meistä arkeen. Kollegamme ovat tavoitettavissa kännykän avulla paikasta riippumatta ja nettiin tallentamamme muistiinpanot ovat saman tien luettavissa vaikka maapallon toiselta puolen.

Kehitys ei ole myöskään pysähtymässä tähän, päin vastoin. Käyttämämme laitteet ja tietojärjestelmät tulevat vuosi vuodelta monipuolisemmiksi. Yritykset ja hallitus rummuttavat digitalisaation nimiin.

Mihin sitten tarvitsemme jatkuvasti uutta tekniikkaa? Vastaus on yksinkertainen: mahdollistamaan uusia asioita ja yksinkertaisesti tekemään arjestamme helpompaa.

Jotta tekniikan on mahdollista helpottaa arkeamme, on myös meidän itse muutettava uuden tekniikan myötä toimintatapojamme. Olisi aivan älytöntä odottaa, että esimerkiksi matkapuhelimien tultua markkinoille toimisimme edelleen kuten lankapuhelintenkin aikana, ja hoitaisimme puhelumme vain oman työpisteemme äärellä.

Sama koskee yritysten hankkimia tietojärjestelmiä. Niihin sijoitetaan usein huomattavastikin rahaa, jotta työntekoa saataisiin vastaavasti tehostettua. Ei voida kuitenkaan olettaa, että pelkkä järjestelmään sijoittaminen tehostaisi jotenkin maagisesti työntekoa ilman, että myös henkilöstön toimintatapoihin tehdään muutoksia. Sekä toimintatavat että niitä tukevat tietojärjestelmät tulee saada toimimaan saumattomasti yhteen.

Miten sitten Turva.Net voi edesauttaa työtäsi? Monellakin tapaa, sillä mobiililaitteet ja sosiaaliset verkkotyökalut mahdollistavat paljon sellaista, mihin kynä ja paperi eivät taivu.

 1. Paremmat virheilmoitukset. Turva.Netin avulla voit hyödyntää valokuvia ja virheen sijainti saadaan GPS:n avustuksella lisättyä suoraan pohjakuvaan. Näin jokainen saa nopeasti käsityksen, mikä virhe on.
  report
 2. Nopeampi korjaaminen. Virheen korjaamisesta vastaavat henkilöt saavat välittömästi havaituista virheistä tiedon, jolloin myös korjaustoimet saadaan nopeasti käyntiin.
  issues
 3. Toimii kaikilla. Kaikki työman osapuolet voivat kirjata havaitsemiaan virheitä, jolloin työ ei jää ainoastaa pääurakoitsijan saati sitten vain yksittäisten vastuuhenkilöiden harteille. Halutessasi voit mahdollistaa jopa työmaasi naapureiden ilmoitella havainnoistaan!
  organisaatio
 4. Toimii kaikkialla. Turva.Net toimii tietokoneilla, tableteilla ja kosketusnäytöllisissä puhelimissa. Voit tehdä tarvittavat kirjaukset suoraan paikan päältä, jo käytössäsi olevilla älypuhelimella tai tabletilla.
  devices
 5. Kerää tietoa. Kuinka nopeasti havaittuihin virheisiin reagoitiin? Miten ongelmat saatiin korjattua? Miten eri urakoitsijat huolehtivat turvallisuudesta? Nämä kaikki ovat tärkeitä tietoja, joiden avulla voidaan ennaltaehkäistä riskejä tulevaisuudessa.
  yritystiedot

0 kommenttia artikkeliin “Tekniikka kehittyy – kehittykö toimintasi sen mukana?Lisää kommentti →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *