Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat, kuuluu vanha suomalainen sananlasku. Sananlasku on edelleen ajankohtainen, myös yritysmaailmassa. Kenen kanssa sopimukset teet määrittelee myös sen, kenen kanssa tuotteesi jatkokehität. Ei ole siis aivan merkityksetöntä kenen kanssa sopimukset teet, edes yrityksen sisäisesti.

Tyypillisesti vastuu IT-palveluiden hallinnoinnista kootaan yrityksissä erilliselle IT-osastolle sen sijaan, että vastuutettaisiin IT-palveluiden hankinnat niitä varsinaisesti käyttäville yksiköille. Esimerkiksi sähköpostin ja verkkoasemien kaltaisten yleispalveluiden osalta onkin järkevintä vastuuttaa hallinnointi puhtaasti IT-ammattilaisille. Sen sijaan liiketoiminnan ohjaukseen liittyvien järjestelmien osalta kehitysvastuun siirtäminen erilliselle IT-osastolle voi kuitenkin olla ongelmallista, varsinkin jos aktiivista yhteistyötä IT-osaston ja palvelun varsinaisten käyttäjien suuntaan ei ole selkeytetty. Tänä päivänä IT liittyy lähes kaikkeen työhön ja IT:n avulla tulisi nimenomaisesti kehittää toimintatapoja siten, että työn suorittaminen onnistuu vaivattomammin ja lopputulos on laadukkaampi. Todellisuudessa merkittävä osa IT-järjestelmäkehityksestä onkin yrityksen oman liiketoiminnan kehittämistä.

Sopimusteknisesti voikin olla hieman haasteellista, jos merkittävästi yrityksen toimintaan vaikuttavat järjestelmät ovat hallinnoitu yrityksen sisällä sellaisen tahon toimesta, joilla ei itsellään ole aktiivista roolia tässä liiketoiminnassa. Pahimmillaan palauteketju varsinaisilta käyttäjiltä IT-palvelun omistajalle yrityksen sisällä voi olla hyvinkin pitkä ja epävirallinen. Palvelun omistajan omissa intresseissä ei välttämättä edes ole haalia kaikkia mahdollisia ongelmakohtia käsiteltäväksi.

Myös IT-palvelun tuottajan kannalta tilanne on pitkässä juoksussa hyvin ongelmallinen. Palveluiden kehittäminen on jatkuvaa, interaktiivista vuorovaikuttamista palvelun käyttäjien kanssa. Käyttäjien palautteet ovat arvokasta tietoa siitä missä asioissa on onnistuttu ja mikä vaatii viilaamista. Suorassa yhteydessä käyttäjään voidaan yhdessä käydä läpi ongelmakohdat ja samalla saada hyviä ideoita jatkokehittämistä varten.

Kun suoraa yhteyttä käyttäjään ei ole, keskusteluissa tilaajan kanssa kaikki voi olla ok, vaikka todellisuudessa varsinaiset käyttäjät joutuisivat tuskastelemaan ongelmissa jokapäiväisessä työssään.

Me Turva.Netissä katsommekin, että lähtökohtana onnistuneen palvelun luomiseksi on tiivis yhteistyö palvelun varsinaisten käyttäjien kanssa. Palvelumme käyttäjät ovat arvokkaita kehittäjiä palvelullemme aivan siinä missä esimerkiksi koodaajat ja graafikotkin. Vastaavasti kertomalla suoraan meille ongelmistaan ja ideoistaan palvelumme käyttäjä voi helpottaa oman työnsä tekemistä.

0 kommenttia artikkeliin “Kenen leipää syöt, sen lauluja laulatLisää kommentti →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *