Digitalisaatiolla laatua rakentamassa

Rakennustiedon Pasi Hulkkonen esittää artikkelissaan, että rakentamisalalla voitaisiin digitalisaation avulla parantaa tuottavuutta ja laatua. Hyödyt laskettaisiin sadoissa miljoonissa.

Rakennushankkeissa ominaista on, että projektit koostuvat useista eri osapuolista (tilaaja, urakoitsijat, aliurakoitsijat, suunnittelijat, jne). Laadukkaan rakentamisen kannalta onkin oleellista, että tiedon kulkeminen kaikkien näiden eri osapuolien välillä saadaan toimimaan saumattomasti, mikä voi olla hyvinkin haasteellista monesta eri organisaatioista ja monesti myös eri paikkakunnilta olevien osapuolten kanssa. Hyvin tehdyt työsuunnitelmat eivät ole minkään arvoisia, jos ne eivät välity kaikille.

Juuri tiedon jakamiseen digitalisaatiolla olisikin paljon annettavaa. Sen sijaan että dokumentteja jouduttaisiin säilyttämään mapeissa hyvin rajallisessa käytössä, projektin aineistot on mahdollista tallentaa verkkoon kaikkien hankkeen osapuolien nähtäville sekä myös täydennettäviksi. Lisäksi tekniikka mahdollistaa monia uusia tapoja välittää tietoa, kuten valokuvat ja videoklipit, joiden avulla myös normaalisti vähemmän työmaalla aikaa viettävät henkilöt, kuten suunnittelijat, pystyisivät tiiviimmin valvomaan töiden etenemistä.

Digitalisaatio ei kuitenkaan ole automaattisesti toiminnan tehostaja, vaan pahimmillaan huonosti toteutettuna sillä voidaan jopa hankaloittaa eri osapuolten keskinäistä kommunikointia. Siinä missä paperilla olevat suunnitelmat on kuitenkin varsin vaivatonta kopioida hankkeen eri osapuolille, voivat vain yhden yrityksen käyttöön rajatut tietojärjestelmät todellisuudessa hankaloittaa merkittävästikin tietojen jakamista muiden osapuolien välillä. Hienoinkin digijärjestelmä jää torsoksi, mikäli vain pieni osa hankkeen henkilöstöstä pääsee sitä hyödyntämään.

Jotta digitalisaatiosta saadaan aidosti apua rakennushankkeisiin, tuleekin digitalisaatiossa ottaa huomioon kaikki rakennushankkeen eri osapuolet yritysrajoista riippumatta. Helppokäyttöisyyteen tulee kiinnittää erityistä huomiota, sillä organisaatiorajat ylittävien laajojen käyttökoulutusten organisoiminen olisi hyvin haastavaa. On myös turha olettaa että projektiisi töihin tuleva alkaisi keräämään tietoja useista erillisistä järjestelmistä, joten kymmenien erillisten järjestelmien palapeli ei tule kysymykseen.

Parhaimmillaan digitalisaatio voi auttaa työmaan eri osapuolia puhaltamaan yhteen hiileen. Ilman työtä ei tälläkään saralla kuitenkaan saavuteta tavoiteltuja hyötyjä. Onnistuneen digitalisaation edellytyksenä on alan tuntemus sekä valmius toimia riittävän avoimesti.

0 kommenttia artikkeliin “Digitalisaatiolla laatua rakentamassaLisää kommentti →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *